Кучета, подходящи за апартамент

Йорки

Неизменно преди да се сдобият с домашен любимец, повечето стопани на кучетата си задават въпроса дали избраната от тях порода ще свикне бързо с жилището им? И макар повечето кучета да се радват на по-широки пространства, има и породи, които не са толкова активни или просто си набелязват свой кът в апартамента и прекарват повечето време там. Важно е да се отбележи, че съотношението размер на порода към квадратура на жилище не всеки път важи и дори някои от най-едрите кучета предпочитат по-компактни пространства.

Булдог

Тъй като са пословични мързеливци, повечето кучета от тази порода не обръщат особено внимание на заобикалящата ги среда. Най-често са необходими около 15-ина минути игра, докато се изморят и полегнат за дрямка. Обичат децата и са готови да изтърпят всичко, което малките пакостници биха им причинили. Характерно за породата е, че се разбира чудесно с други домашни любимци. Имайте предвид, че булдозите са склонни към затлъстяване и, макар да са мързеливи, това не отменя задължителната разходка.

Йорки (Йоркширски териер)

Несъмнено една от най-нашумелите и доста често срещани породи през последните години. Йоркширският териер е перфектен за хора, чиито жилища са по-малки, тъй като породата е изцяло декоративна, а дори като възрастни, йоркитата рядко надвишават 2-3 кг. В добавка тяхната козина почти не се различава от човешкия косъм, което прави почистването по-лесно. Изключително подходящи са за деца, тъй като кучетата от тази порода са изключително енергични и любвеобилни.

Чау-Чау

Една от най-красивите и мистични породи кучета, която бележи своето начало още от древен Китай. Не бива едрият външен вид да ви плаши, тъй като се дължи повече на дълга и пухкава козина, отколкото на телесна маса. Повечето кучета от тази порода са невероятно мързеливи, факт добре дошъл за всеки бъдещ стопанин, който смята да отглежда Чау-Чау в апартамент. Стига да можете да отделите необходимото време за почистване на жилището си от всичката козина, не би трябвало да срещнете други проблеми с отглеждането на Чау-Чау на закрито. Освен това кученцата от тази порода са с уравновесен нрав и не им е присъщо унищожаването на покъщнина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *